De VB presenteert “Corona Colleges”

door | 4 feb 2021 | Aankondiging, Activiteiten

In samenwerking met de website “Coronapapers.nl” laat de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) auteurs van deze papers aan het woord. In de “VB Corona Colleges” (VB-CC) vertellen zij in korte digitale bijdragen over hun analyses, en actualiseren deze, in het licht van recente ontwikkelingen.

De website “Corona papers” is enige tijd de lucht ingegaan, onder aanvoering van de hoogleraren Boogers en Boogaard en Thorbecke-fellow Van der Wal, met steun van het ministerie van BZK. Op deze website kunt u reflecties lezen over de pandemie, politiek en het binnenlands bestuur, met bijdragen vanuit allerlei disciplines, organisaties, universiteiten en praktijken. 

De nieuwe serie “Corona Colleges” is een vervolg op de eerdere VB Special State of Science (S-SoS) reeks – die u hier kunt bekijken – maar wijkt daar ook van af. De nieuwe reeks start niet alleen bijna een jaar na de uitbraak van de Covid-19 pandemie, maar vooral ook vanuit geschreven bijdragen, die niet primair ‘bestuurskundig’ zijn, maar die wel relevant zijn voor de bestuurskunde en de bestuurspraktijk. De nadruk ligt bovendien op het decentrale bestuur en bestuurspraktijken, dicht bij burgers en bedrijven. 

Iedere week een nieuwe video, waarin een of meer auteurs stil staan bij de bestuurlijke aanpak van de Covid-19 pandemie, en bij de bestuurlijke implicaties. Wat kunnen we leren aan en van de Corona-aanpak?!

s2Member®