Lisa van Dijk en Jan-Luuk Hoff winnen H.A. Brasz scriptieprijs

door | 9 mei 2019 | Nieuws, Prijzen VvB

Lisa van Dijk en Jan-Luuk Hoff winnen H.A. Brasz scriptieprijs

De H.A. Brasz scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bestuurskundige scriptie van Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag. De uitreiking geschiedt tijdens het jaarlijkse Landelijke Congres der Bestuurskunde (LCB). De prijs is vernoemd naar hoogleraar Henk Brasz (1923-2015) voor zijn verdiensten voor de bestuurskunde in Nederland. Prof. dr. Henk Brasz was emeritus hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een van de grondleggers van de bestuurskunde in Nederland.

Op woensdag 8 mei 2019 is de H.A.Brasz scriptieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde uitgereikt aan twee prijswinnaars:

Lisa van Dijk (University of Twente) met haar scriptie “Participation: hand and glove? Analysing populist citizens’ participation in political claim-making”. Haar onderzoek laat zien dat burgers met een populistische houding minder politiek participeren dan anderen, terwijl ze wel kritisch zijn over de huidige vorm van democratie. Dat heeft gevolgen voor de gebruikelijke gedachte dat er meer participatiemogelijkheden moeten komen om het populisme te bestrijden.

en

Jan-Luuk Hoff (Universiteit van Utrecht). Zijn scriptie is getiteld: “De verpleegkundige sous rature. Over verpleegkundige beroepsprofilering in de post-verzorgingsstaat”. Een mooi onderzoek naar de manier waarop veranderende profielen van verpleegkundigen gevolgen hebben voor het vak van verpleegkundige.

De uitreiking vond plaats tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde door Linze Schaap (juryvoorzitter) in Amsterdam.

Lees het juryrapport hier.

s2Member®