Het boek van… Sandra Groeneveld – Rosabeth Moss Kanter: Men and Women of the Corporation

door | 28 feb 2023 | Podcast VB Boeken

Rondom het vijftigjarig jubileum van de VB op 8 maart 2023 blikken we met bestuurskundigen terug op boeken die belangrijk voor ze zijn. VB bestuurslid Henrico van Roekel spreekt in deze podcast met Sandra Groeneveld over het boek ‘Men and Women of the Corporation’ uit 1977, geschreven door Rosabeth Moss Kanter. Het gesprek gaat over een inspirerende wetenschapper, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in organisaties, en de lessen voor de bestuurskunde van nu.

Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. Ze bestudeert met name organisatieverandering, leiderschap, en diversiteit en inclusiviteit.

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
39 minuten (credits bensound.com)

s2Member®