Europa: Hendrik Vos, Michael Stibbe en Sebastiaan Princen

door | 21 nov 2022 | Kennis & opinie, Podcast VB Boeken

In deze aflevering van VB Boeken praat VB-Bestuurslid Karin van Boetzelaer met Hendrik Vos, Michael Stibbe en Sebastiaan Princen over de Europese Unie. Aan de hand van het boek “Dit is Europa” van Hendrik Vos bespreken zij het ontstaan van de EU: is het een aaneenschakeling van toevalligheden of een vooropgezet plan? Was vooral de politiek met een grote P bepalend of speelde het zich juist buiten het gezichtsveld van de politieke hoofdrolspelers af? En had het ook heel anders kunnen lopen? Wat was de rol van Nederland? En hoe gaat het nu verder met de EU? Is de EU in een permanente crisis? Een gesprek tussen wetenschap en praktijk vol boeiende en soms hilarische anekdotes over wijnboeren, het verzetten van de klok, vriend- en vijandschappen en politieke deals, net als in het boek van Hendrik Vos.
Hendrik Vos is een Belgisch politicoloog en hoogleraar aan de universiteit Gent. Michael Stibbe is plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger in Brussel en was jarenlang de ambtelijke rechterhand van Mark Rutte op het dossier EU. Sebastiaan Princen is universitair hoofddocent aan de USBO.

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
39 minuten (credits bensound.com)

s2Member®