Het boek van… Mirko Noordegraaf – March en Olsen’s ‘Ambiguity and choice in organizations’

door | 21 okt 2022 | Kennis & opinie, Podcast VB Boeken

In deze aflevering van VB boeken starten we met een nieuw format: ‘het boek van…’. Rondom het vijftigjarig jubileum van de VB op 8 maart 2023 blikken we met bestuurskundigen terug op boeken die belangrijk voor ze zijn. VB bestuurslid Henrico van Roekel spreekt in deze podcast met Mirko Noordegraaf over het boek ‘Ambiguity and choice in organizations’ uit 1976, geschreven door James March en Johan Olsen. Het gesprek gaat over het ‘garbage can model’, een boek wat chaotisch en relevant tegelijk is, en de lessen voor de bestuurskunde van nu.

Mirko Noordegraaf is de huidige voorzitter van de VB, hoogleraar Publiek Management bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht en vice-decaan voor sociale impact.

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
39 minuten (credits bensound.com)

s2Member®