H.A. Brasz scriptieprijs 2021

door | 18 mei 2022 | Nieuws, Prijzen VvB

Op dinsdag 10 mei 2022 is de H.A.Brasz scriptieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) uitgereikt aan: Rico Herzog voor zijn scriptie “Cities for Citizens: Identification of Public Values and their Conflics in Urban Space”.

Deze scriptie gaat over een belangrijk en actueel onderwerp, heeft een erg degelijk en helder theoretisch kader in aansluiting op relevante en interdisciplinaire literatuur, combineert op uitstekende wijze geavanceerde kwantitatieve en kwalitatieve methoden, en neemt de lezer bij de hand door de stappen in het onderzoek, met bijzonder mooie visualisaties.

De uitreiking vond plaats tijdens het Landelijk Congres der Bestuurskunde in Den Haag (Madurodam) door dr. Shirley Kempeneer (juryvoorzitter).

De H.A. Brasz scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bestuurskundige scriptie van Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag en de uitreiking geschiedt tijdens het jaarlijkse Landelijke Congres der Bestuurskunde (LCB). De prijs is vernoemd naar hoogleraar Henk Brasz (1923-2015) voor zijn verdiensten voor de bestuurskunde in Nederland. Prof. dr. Henk Brasz was emeritus hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een van de grondleggers van de bestuurskunde in Nederland.

s2Member®