oor het Succesverhalenfestival 2021 zoeken we waargebeurde en mooi vertelde verhalen over kleine en grote overwinningen in de publieke sector. Alle ambtenaren, bestuurders, politici, professionals en burgers kunnen hun succesverhaal delen. Nu eens niet in de vorm van een dik rapport of kille berekening, maar als kort, krachtig en prachtig verteld verhaal.

Kortom; heb je een succes meegemaakt in overheidsland? Dan zijn wij op zoek naar jouw verhaal!

Als we over de overheid praten, gaat het vaak over falen en crises. Het is goed om misstanden aan te wijzen, maar tegelijkertijd moeten we weten welke dingen wel lukken. De overheid grijpt dan naar formele rapportages en indrukwekkende cijfers om aan te tonen wat goed gaat, terwijl juist anekdoten, verhalen en persoonlijke voorbeelden vaak veel krachtiger zijn.

De Universiteit Utrecht organiseert daarom in samenwerking met de Vereniging voor Bestuurskunde, Vereniging voor OverheidsManagement en Platform O het Succesverhalenfestival 2021.

Succesverhalenfestival 2021

Iedereen wordt uitgenodigd om een waargebeurd succesverhaal uit de publieke sector in te sturen voor 22 oktober 2021. Een grote verscheidenheid aan verhalen is welkom:

  • Het verhaal kan gaan over situaties uit de hele publieke sector; van rijksoverheid tot gemeente en van uitvoeringsorganisatie tot school;
  • Het verhaal kan gaan over verschillende perspectieven, bijvoorbeeld een medewerker van een publieke organisatie, maar ook een burger die een positieve ervaring heeft gehad;
  • Het verhaal kan gaan over grote prestaties en transformaties, maar ook juist over een kleine overwinning voor die ene cliënt.
  • Het belangrijkste is dat het verhaal op inspirerende en aansprekende wijze wordt verteld. 

Succesverhalenfestival: een literaire avond op 2 november 2021

Op 2 november is het gratis festival in de Openbare Bibliotheek van Utrecht (locatie: Neude). Elk lid van de jury - bestaande uit Libris Literatuurprijswinnaar Murat Isik, bestuurskundige Mirko Noordegraaf, cultuurwetenschapper Iris van der Tuin en bibliotheekdirecteur Deirde Carasso – zal zijn of haar favoriete inzending uitkiezen. De mooiste verhalen worden ook gedeeld via Platform O.

Programma van de avond:

16:00 - 16:30: Inloop & ontvangst 
16:30 - 17:30: Verhalenfestival in het theater
17:30 - 19.00: Borrel bij mr. Potter in de centrale hal

Meer informatie en aanmelden, kijk op https://www.uu.nl/agenda/de-overheid-deelt-succesverhalenfestival-2021.

s2Member®