De H.A. Brasz scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste bestuurskundige scriptie van Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag. De uitreiking geschiedt tijdens het jaarlijkse Landelijke Congres der Bestuurskunde (LCB). De prijs is vernoemd naar hoogleraar Henk Brasz (1923-2015) voor zijn verdiensten voor de bestuurskunde in Nederland. Prof. dr. Henk Brasz was emeritus hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een van de grondleggers van de bestuurskunde in Nederland.

Op dinsdag 11 mei 2021 is de H.A.Brasz scriptieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde uitgereikt aan:

Esther Nieuwenhuizen, voor haar scriptie “Artificiële intelligentie, is dat wel te vertrouwen? Een experimentele studie naar het effect van uitleg over beslissingen van het intelligente aangiftesysteem van de politie op het vertrouwen van burgers in deze beslissingen”. Zij is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en werd begeleid door dr. Stephan Grimmelikhuijsen en Machiel van der Heijden en vanuit de Nationale Politie door Carlos Soares.

De uitreiking vond plaats tijdens het digitale Landelijk Congres der Bestuurskunde door dr. Shirley Kempeneer (juryvoorzitter).

s2Member®