Vlaamse bestuurskundige Roger Depré overleden

Wij ontvingen het droevige bericht dat Roger Depré op zondag 19 mei j.l. is overleden, op bijna 90-jarige leeftijd.

Prof.dr Roger Depré was hoogleraar in de Politieke en Sociale Wetenschappen aan de KULeuven en expert in overheidsmanagement. Hij is voormalig directeur van het Vervolmakingscentrum voor Overheidsmanagement en Beleid (voorloper van het Instituut voor de Overheid). Sinds 1995 is hij met emeritaat, maar hij bleef actief betrokken bij de werking van het instituut. De voorbije jaren heeft hij zich in het bijzonder toegelegd op de problematiek van management van justitie. Hij publiceerde over zijn vakgebied, bijvoorbeeld ook een kritische evaluatie van de fusies van gemeenten.

In 2011 ontving Roger Depré, uit handen van Minister-President Kris Peeters, de ‘Life-time achievement award’ voor een volledige carrière in de publieke sector. Hij werd gelauwerd om zijn baanbrekende en jarenlange inzet op het vlak van de professionalisering van honderden topambtenaren op diverse beleidsniveaus in België.

s2Member®