Provincie in pole position? -
Wat kunnen gemeenten en rijk van de provincie verwachten?

Wanneer: 8 april
Hoe laat: 15:00 uur - 17:00 uur
Waar: Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht

De Provinciale Statenverkiezingen zijn achter de rug, de collegeonderhandelingen voor GS zijn begonnen. Tijd om de balans voor de provincie op te maken en vooruit te kijken naar de komende bestuursperiode. Welke bijdragen kan de provincie leveren aan de aanpak van regionale vraagstukken op het gebied van leefomgeving, natuur en milieu, klimaat en energie, mobiliteit en economie? Wat gaat de Omgevingswet en het Klimaatakkoord voor de provincie betekenen? Wat mogen rijk, regio’s en gemeenten van de provincie verwachten?

Jan Herman de Baas, Boudewijn Steur, Martijn Groenleer, Eva Wolf, Marcel Boogers, Klaartje Peters, Harmen Binnema (ovb) en Hans Vollaard (ovb) gaan met u in gesprek over de rol van provincies bij de aanpak van regionale opgaven en de mogelijkheden om die rol effectief in te vullen.

Praat mee met bestuurders van provincie, gemeenten en Rijk, onderzoekers op het gebied van regionaal bestuur en andere betrokkenen over de rol van provincies bij de aanpak van regionale opgaven en over de mogelijkheden om die rol effectief in te vullen.

Het symposium is een initiatief van de VB, Universiteit van Tilburg (TiU), Universiteit Twente (UT), Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), met medewerking van provincie Utrecht.

Toegang is gratis, aanmelden kan via deze link. Het evenement vindt plaats op 08 april 2019, 15:00 – 17:00 u., Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht.

s2Member®