Shortlist Kandidaten 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar' 2018 bekend

De shortlist van kandidaten van de verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar’ voor 2018 is bekend. Tien overheidsorganisaties zijn geselecteerd voor de tweede ronde.

Detop 10 kandidaten zijn, in willekeurige volgorde:

 1. Energie en Grondstoffenfabriek
 2. Gemeente Heerhugowaard
 3. Gemeente Schagen
 4. Gemeente Stichtse Vecht
 5. Gemeente Zuidhorn
 6. Provincie Gelderland
 7. Rechtbank Rotterdam
 8. RIVM
 9. UBR|KOOP
 10. Waterschap Aa en Maas

Na de Dragon’s Den op 11 september worden de drie finalisten voor de verkiezing bekend gemaakt. Tijdens een feestelijke avond in de Ridderzaal op 19 november a.s. wordt één van de finalisten gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2018’.

Over de verkiezing
De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar draagt bij aan transparantie en kennisdeling. We kunnen namelijk nog veel van elkaar leren! Waarom zouden we goede ideeën en initiatieven voor onszelf houden? Daarnaast enthousiasmeert de Verkiezing medewerkers door hen trots te laten zijn op wat zij bereikt hebben met hun organisatie. Als organisatie maak je deel uit van een breed netwerk, waarin de beste overheidsorganisaties van de voorgaande edities samenkomen en van elkaar leren.

Partners en sponsoren
De Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De VOM organiseert de Overheidsawards in samenwerking met: Handvest Publiek Verantwoorden (HPV), ICT Uitvoeringsorganisatie (ICTU), Interprovinciaal Overleg (IPO), Unie van Waterschappen (UvW), Vereniging voor Bestuurskunde (VB) en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), EY Nederland LLP, Huis ter Duin, Binnenlands Bestuur, Ordina, Publiek Denken en DisGover.

De jury van 2018

 • Juryvoorzitter: Jan van Zanen (juryvoorzitter) Burgemeester Utrecht en voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
 • Jan Herman de Baas Provinciesecretaris Utrecht.
 • Ingrid Geveke Gemeentesecretaris Zwolle.
 • Jelle van Haaster Promovendus, ministerie van Defensie (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2018).
 • Arjen Littooij Algemeen Directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR winnaar 2016).
 • Mirko Noordegraaf Hoofd departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht en Hoogleraar Publiek Management.
 • Simone Roos Directeur-generaal Overheidsorganisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Sylvo Thijsen Directeur Staatsbosbeheer (Staatsbosbeheer winnaar 2017).
 • Tjark Tjin-A-Tsoi        Directeur-generaal Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS winnaar 2015).
 • Jaap van der Veen    Programmadirecteur Waterschap Zuiderzeeland.
s2Member®