Arne van Hout: "Vooral sturen vanuit je hart en je buik"

 

Bestuurslid Arne van Hout werd door PublicSpirit in een reeks over jong talent geïnterviewd.

Op je veertigste al beginnen aan je tweede baan als gemeentesecretaris en dan ook nog in een grote gemeente als Nijmegen. De loopbaan van Arne van Hout is heel ongewoon en dat is zijn combinatie van talenten ook: hij is zowel een ‘alfa’ als een ‘beta’; studeerde milieukunde en rechten. Arne begon zijn ambtelijke loopbaan in de sfeer van de ruimtelijke ordening, maar al gauw werden zijn capaciteiten op het terrein van het brede management gespot. Zijn voornaamste drijfveer is zijn gevoel: “Elke dag in de spiegel kijken met de vraag: heb ik het beste gedaan voor deze mensen en deze organisatie? Je moet natuurlijk je hoofd erbij houden, maar vooral sturen vanuit je buik en hart.”

 

Lees het volledige interview met Arne

s2Member®