Avond van de Bestuurskunde 2019

door | 30 mrt 2018 | Aankondiging, Activiteiten

1 juli 2019

Avond van de Bestuurskunde

Een zomeravond met Uri Rosenthal

Waarnemers, adviseurs en beslissers in gesprek

Bestuurskundigen zijn zeer breed inzetbaar. Als bestuurskundige ben je multidisciplinair en maak je gebruik van kennis uit verschillende vakgebieden, als bestuurskundige is je blikveld ruim en ben je een bruggenbouwer, als bestuurskundige bekijk je complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en leg je verbanden. Uri Rosenthal is een bestuurskundige bij uitstek: wetenschapper, consultant en bewindspersoon in één. Hij verenigt in zijn persoon en in zijn carrière drie perspectieven op maatschappelijke vraagstukken en is daarmee een metafoor voor de Bestuurskunde. Op 1 juli organiseren de Vereniging voor Bestuurskunde en de NSOB een zomeravond met Uri Rosenthal in het Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag.

De avond staat in het teken van de memoires van Uri Rosenthal. Centrale vraag is wat het samenbrengen van de perspectieven “Waarnemer, adviseur, beslisser” op maatschappelijke vraagstukken brengt? Wat is de toegevoegde waarde van de multidisciplinaire aard van de Bestuurskunde? Ook kijken we kritisch naar de actuele ontwikkelingen in het vakgebied: specialiseren we ons te veel? Zijn we nog wel bruggenbouwers? Is er nog genoeg kruisbestuiving? Tot slot staan we stil bij de manier waarop verschillende generaties Bestuurskundigen tegen het vakgebied aankijken en het beoefenen. Aan het woord komen vertegenwoordigers uit de wetenschap, consultancy en politiek: Sander Dekker, Mark Bovens en Erwin Muller. Ook zal Uri zélf in gesprek gaan met jonge vertegenwoordigers van de drie perspectieven, onder andere Floor Vermeulenen Janine Mulder. Paul Frissen zal de avond in goede banen leiden en Paul ’t Hart sluit de zomeravond af, gevolgd door een zomerborrel op het terras.

Over “Waarnemer, adviseur, beslisser” :

Mark Rutte: ‘Leest als een politieke thriller’

Ben Bot:‘Wegwijs in het doolhof van de politiek met Uri Rosenthal. Lees zijn boeiend relaas.’

Ko Colijn:‘ Een belangrijke bijdrage aan een vorm van publieke verantwoording die er in Nederland bekaaid vanaf komt’

Toegangsprijs deelnemers: VB leden € 7,50, Niet-leden € 12,50

Wil je lid worden van de Vereniging voor Bestuurskunde en gebruik maken van het gereduceerde tarief? Neem contact op met VB-secretaris Tom Overmans, via secretaris@bestuurskunde.nl.

Tot ziens op 1 juli!

 

Bestel nu uw kaarten

Georganiseerd in samenwerking met:
s2Member®