Onlangs bereikte ons het bericht dat ons erelid mevrouw Lieke Kersten enkele maanden geleden (14 juli 2017) is overleden.

Gerard en Lieke Kersten vervulden kort na de oprichting, namelijk vanaf 1977, voor een periode van tien jaar het secretariaat van de Vereniging voor Bestuurskunde. Afkomstig uit de gemeentelijke werksfeer brachten zij een grote orde en stabiliteit in de Vereniging en niet in de laatste plaats in de vergaderingen van het bestuur daarvan.

Vergaderingen en congressen werden deugdelijk voorbereid, kenden een vaste structuur en, waar nodig, werden ook de resultaten merkbaar verwerkt. Anderen in bestuur en vereniging kregen de gelegenheid zich met andere, in hun ogen meer strategische zaken bezig te houden.  De basis was immers in goede handen.

De bloei van de jonge vereniging is als gevolg daarvan in belangrijke mate aan hun inspanningen te danken. Dat blijkt ook wel uit het lidmaatschap van verdienste dat beiden in april 1986 ontvingen.

Over hun onderlinge taakverdeling is minder bekend: die bleef goeddeels verborgen achter de voordeur.

Wij hopen dat de herinneringen aan Lieke voor haar man Gerard en familie een troost mogen zijn.

s2Member®