PODCAST

De nieuwste boeken op het gebied van bestuurskunde
besproken door de schrijvers, wetenschappers en practisioners.

 

VB Boeken

 

In de podcast VB Boeken bespreken wetenschappers, practisioners en schrijvers de meest recente bestuurskundige boeken.

 

Algoritmen in het openbaar bestuur: Marlies van Eck en Rik Peters

In de zesde aflevering hebben we het over algoritmen in het openbaar bestuur. Waarom bestaan ze? Wat zijn de duistere kanten van algoritmen en hoe leidde dat bijvoorbeeld tot de toeslagenaffaire? En hoe zorgen we ervoor dat dit niet meer gebeurt? VB bestuurslid Henrico van Roekel spreekt met Marlies van Eck en Rik Peeters over Marlies’ dissertatie ‘Geautomatiseerde ketenbesluiten en rechtsbescherming’ en Rik’s boek ‘De Digitale Kooi’ (geschreven met Arjan Widlak). Ook spreekt Lukas Lorenz een column uit. 

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
52 minuten (credits bensound.com)

Openbaar bestuur en media: Rianne Dekker en Sandra Jacobs

In deze vijfde podcast van VB Boeken spreekt VB-bestuurslid Mark Reijnders met Rianne Dekker en Sandra Jacobs over het boek Openbaar bestuur en media (uitgeverij Boom bestuurskunde), dat zij samen met Iris Korthagen (senior onderzoeker Algemene Rekenkamer) hebben geschreven. Rianne is als universitair docent en onderzoeker verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht (zie deze link voor haar profielpagina). Sandra werkt als universitair docent Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam (zie deze link voor haar profielpagina).  

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
52 minuten (credits bensound.com)

Nudging: Denise de Ridder en Joram Feitsma

 

In deze vierde aflevering, over gedragsbestuurskunde, spreekt VB bestuurslid Henrico van Roekel met Denise de Ridder en Joram Feitsma. Denise is sinds 2002 hoogleraar Psychologie aan de Universiteit Utrecht, directeur van het Self-Regulation Lab, en coauteur van het boek ‘Nudging: makkelijke oplossingen voor moeilijke keuzes’. Joram is universitair docent bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht en schreef zijn dissertatie ‘Inside the behavioural state’.

  

 

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
57 minuten (credits bensound.com)

 

Herman Kaiser en Duco Bannink

 

In de derde aflevering van VB Boeken spreekt Hans Bosselaar met Herman Kaiser over zijn boek 'In Waarden Verbonden' en met Duco Bannink over zijn boek 'Besturen zonder wij in een samenleving zonder wij'. Herman Kaiser is bestuurder en was tot 2017 burgemeester van Arnhem, Duco Bannink is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

 

 

  

 

Luister de podcast ook op Spotify.
46 minuten (credits bensound.com)

 

s2Member®