PODCAST

De nieuwste boeken op het gebied van bestuurskunde
besproken door de schrijvers, wetenschappers en practisioners.

 

VB Boeken

In de podcast VB Boeken bespreken wetenschappers, practisioners en schrijvers de meest recente bestuurskundige boeken.

Denise de Ridder en Joram Feitsma

In deze vierde aflevering, over gedragsbestuurskunde, spreekt VB bestuurslid Henrico van Roekel met Denise de Ridder en Joram Feitsma. Denise is sinds 2002 hoogleraar Psychologie aan de Universiteit Utrecht, directeur van het Self-Regulation Lab, en coauteur van het boek ‘Nudging: makkelijke oplossingen voor moeilijke keuzes’. Joram is universitair docent bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht en schreef zijn dissertatie ‘Inside the behavioural state’.

 

  

Luister de podcast ook op Spotify en Apple Podcasts
57 minuten (credits bensound.com)

Herman Kaiser en Duco Bannink

In de derde aflevering van VB Boeken spreekt Hans Bosselaar met Herman Kaiser over zijn boek 'In Waarden Verbonden' en met Duco Bannink over zijn boek 'Besturen zonder wij in een samenleving zonder wij'. Herman Kaiser is bestuurder en was tot 2017 burgemeester van Arnhem, Duco Bannink is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

 

  

Luister de podcast ook op Spotify.
46 minuten (credits bensound.com)

 

Mark van Twist en Hans de Bruijn

Marcel Boogers gaat met in gesprek met Mark van Twist over zijn boek ‘Woorden wisselen’: Taal is essentieel. Taal zegt wat er wordt gemaakt én maakt wat er wordt gezegd, ongeacht of het nu gaat om besturen, organiseren of adviseren en met Hans de Bruijn over zijn boek ‘Framing’: over de macht van taal in de politiek.

  

Luister de podcast ook op Spotify.
46 minuten (credits bensound.com)

Willem Trommel en Mark van Ostaijen

We praten in onze eerste podcast met twee sociologen over hun recent verschenen boeken. Mark van Ostaijen schreef ‘Wij zijn ons’ en Willem Trommel kwam uit met zijn boek ‘Veerkrachtig bestuur’. Samen met de auteurs spreken we over gulzig bestuur, de rol van de sociologie in de wetenschap en toekomst van bestuurskunde en sociologie.

  

Luister de podcast ook op Spotify.
53 minuten (credits bensound.com)

s2Member®