Agenda

Bekijk de activiteiten van de Vereniging voor Bestuurskunde en haar partners.

9 SEPTEMBER: "DE INSTITUTIONELE CRISIS VAN DE RECHTSSTAAT"

 

In het kader van kennisuitwisseling op actuele thema's die spelen binnen het openbaar bestuur, organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde in samenwerking met het Ministerie van J & V een bijeenkomst rondom het boek "De insitutionele crisis van de rechtsstaat". In dit boek (2018) ontrafelt auteur Stavros Zouridis de institutionele crisis van de rechtsstaat in West-Europa die zich onder andere manifesteert in de ondermijning van de rechtstatelijke bovenwereld door de georganiseerde onderwereld, onrust bij het Openbaar Ministerie en rechters die in opstand komen. Onder andere minister Sander Dekker zal bij de bespreking van het boek aanwezig zijn.

Meer info of aanmelden: klik hier

 

 

 

19 SEPTEMBER: PODCAST VB BOEKEN

De eerstvolgende editie van de rubriek ‘VB Boeken’ is op donderdag 19 september en u kunt daarbij aanwezig zijn.

Hans Bosselaar en Marcel Boogers gaan met in gesprek met Mark van Twist over zijn boek ‘Woorden wisselen’: Taal is essentieel. Taal zegt wat er wordt gemaakt én maakt wat er wordt gezegd, ongeacht of het nu gaat om besturen, organiseren of adviseren en met Hans de Bruijn over zijn boek ‘Framing’: over de macht van taal in de politiek.

Meer info of aanmelden: klik hier

11 OKTOBER: THE QUEST FOR CONTROLLED FREEDOM

The continuous quest for a dynamic equilibrium in the tension between total control and full freedom as the essence of discretion.

Meer info of aanmelden: klik hier

 

31 OKTOBER: VAN SLINGELANDTLEZING

De Van Slingelandt-lezing wordt jaarlijks verzorgd door een prominent denker en/of practitioner op het terrein van het openbaar bestuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof.dr. Corien Prins met haar lezing: “Rol en verantwoordelijkheid van overheid bij een cyberramp”

Meer info of aanmelden: klik hier.

Voorafgaand aan de lezing vindt de ALV van de VB plaats. Deze ALV is alleen voor leden toegankelijk. Aanmelden voor de ALV kan door de mailen naar info@bestuurskunde.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s2Member®