Agenda

Bekijk de activiteiten van de Vereniging voor Bestuurskunde en haar partners.

28 januari 2022: Symposium waardevol bestuur

Op 28 januari 2022 organiseert de Rekenkamer Metropool Amsterdam het symposium Waardevol bestuur in Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Kom luisteren of discussieer mee!

Tijdens het symposium blikt de rekenkamer terug op twaalf jaar onderzoek naar de uitvoering van het beleid door de gemeenten Amsterdam, Zaanstad en Weesp. Welke knelpunten zien we steeds weer terugkomen? En welke oorzaken liggen daaraan ten grondslag? Ook nemen we afscheid van directeur Jan de Ridder van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, die na bijna twaalf jaar stopt met zijn werkzaamheden bij de rekenkamer.

11 februari 2022: Werken als één overheid: inzichten uit de Regionale Energiestrategieën

Op vrijdag 11 februari 2022 van 9.30u-12.30u organiseert de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) in samenwerking het Nationaal Programma Regionale Energiestrategieën (NP RES) en  de provincie Noord-Brabant een bijeenkomst waarin aan de hand van een concrete casus – de Regionale Energiestrategieën – het samenwerken als één overheid wordt uitgediept. We richten ons hierbij vooral op de rol van het ambtelijk (top)management. 

s2Member®