Agenda

 

Bekijk de activiteiten van de Vereniging voor Bestuurskunde en haar partners.

8 APRIL: SYMPOSIUM OVER DE PROVINCIE

De Provinciale Statenverkiezingen zijn achter de rug, de collegeonderhandelingen voor GS zijn begonnen. Tijd om de balans voor de provincie op te maken en vooruit te kijken naar de komende bestuursperiode. Welke bijdragen kan de provincie leveren aan de aanpak van regionale vraagstukken op het gebied van leefomgeving, natuur en milieu, klimaat en energie, mobiliteit en economie? Wat gaat de Omgevingswet en het Klimaatakkoord voor de provincie betekenen? Wat mogen rijk, regio’s en gemeenten van de provincie verwachten?

Toegang is gratis, aanmelden kan via deze link. Het evenement vindt plaats op 08 april 2019, 15:00 – 17:00 u., Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht.

7-8 MEI: LANDELIJK CONGRES DER BESTUURSKUNDE

Het Landelijk Congres der Bestuurskunde vindt op 7 en 8 mei plaats in het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam. Gedurende deze editie zal het thema 'City of the Future: Risks and opportunities of future urban governance' centraal staan. Kijk voor meer informatie of tickets op www.lcb.nl

15 MEI: STATE OF SCIENCE

Gedragsbestuurskunde: De vervlechting van bestuurskunde en gedragswetenschap in Utrecht
 
Een belangrijk doel van de Vereniging voor Bestuurskunde (VB) is het verbinden van de bestuurswetenschap en de praktijk van het openbaar bestuur. In een nieuwe serie bijeenkomsten – The State of Science genaamd – gaan we langs alle Nederlandse bestuurskunde instituten/faculteiten, om te horen wat in hun ogen de belangrijkste ontwikkelingen van het vakgebied zijn. De State of Science bijeenkomsten bieden enerzijds een theoretische introductie van actuele ontwikkelingen in de bestuurskundige literatuur, maar leggen nadrukkelijk ook de relatie met de uitingen daarvan in de praktijk.

De eerste State of Science bijeenkomst – over de vervlechting van gedragswetenschap en bestuurskunde – vindt plaats op 15  mei 2019 tussen 16.00 en 19.00u bij USBO in Utrecht, Bijlhouwerstraat 6.
 
Aanmelden kan via deze link.

APRIL/MEI: EEN BSK-AVOND - MEMOROIRES VAN URI ROSENTHAL

In april/mei zal een speciale avond gewijd worden aan het recentste boek van Uri Rosenthal, zijn memoires. We gaan in gesprek met onze vakgenoot, hoogleraar Bestuurskunde te Leiden, voormalig VB-voorzitter, winnaar van de Van De Spiegelprijs, oprichter van de NSOB, oprichter van het COT, voormalig minister van BZ, et cetera. Dat doen we in aanwezigheid van de personen die deel(genoot) zijn geweest van zijn carrière. De avond wordt i.s.m. de NSOB georganiseerd. We zullen u snel nader informeren.

MEI: FOCUSBIJEENKOMST STAAT VAN DE RECHTSSTAAT

In mei zal de VB i.s.m. het ministerie van J&V een focusbijeenkomst wijden aan de staat van de rechtstaat, mede n.a.v. het nieuwe boek van prof. Stavros Zouridis, 'De Institutionele Crisis van de Rechtstaat'. Stavros zal zijn gedachten ontvouwen en in gesprek gaan met onder meer de minister van J&V, Sander Dekker. Net als over de BSK-avond ontvangt u snel meer informatie over de inhoud en aanmelden.

19 & 20 JUNE: WINK - NUDGING AND BEYOND

 

After the first successful WINK conference in 2017, the Welfare Improvement through Nudging Knowledge (WINK) consortium will organize a second conference June 19-20, 2019.

 

Meer informatie en aanmelden: klik hier

 

s2Member®