Agenda

Bekijk de activiteiten van de Vereniging voor Bestuurskunde en haar partners.

10 november 2021: Realiseren van maatschappelijke impact binnen Alfa- en Gammawetenschappen

De samenleving staat op dit moment voor enkele grote en intrigerende maatschappelijke vraagstukken, die betrekking hebben op onze culturele, economische, ecologische, en sociale manier van leven. Deze uitdagingen bieden ruimte voor innovatieve, duurzame oplossingen en vernieuwende inzichten waar een actieve betrokkenheid van de wetenschap gevraagd wordt. Dit vraagt om een interactieve programmering van onderzoek en het creëren en verstevigen van samenwerkingsvormen met maatschappelijke partners.

 

18 november 2021: VIG-NIG Dialogue te Utrecht

What about the significance of public administration? Do we, as public administration scholars, contribute sufficiently to societal and political debates? Aanmelden kan tot 1 november.

28 januari 2022: Symposium waardevol bestuur

Op 28 januari 2022 organiseert de Rekenkamer Metropool Amsterdam het symposium Waardevol bestuur in Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Kom luisteren of discussieer mee!

Tijdens het symposium blikt de rekenkamer terug op twaalf jaar onderzoek naar de uitvoering van het beleid door de gemeenten Amsterdam, Zaanstad en Weesp. Welke knelpunten zien we steeds weer terugkomen? En welke oorzaken liggen daaraan ten grondslag? Ook nemen we afscheid van directeur Jan de Ridder van de Rekenkamer Metropool Amsterdam, die na bijna twaalf jaar stopt met zijn werkzaamheden bij de rekenkamer.

s2Member®