Agenda

Bekijk de activiteiten van de Vereniging voor Bestuurskunde en haar partners.

3 MAART 2020: MAGISTER JFT | JURIBES LUSTRUMSYMPOSIUM

Op dinsdagavond 3 maart, staat het Magister JFT | Juribes Lustrumsymposium op het programma. In een college-tour achtige setting gaan studenten samen bijzondere gasten aan de tand gevoeld worden over uiteenlopende onderwerpen binnen het openbaar bestuur, het bedrijfsleven en de academische wereld. Eén ding hebben zij gemeen, ze hebben allen naam gemaakt binnen hun eigen vakgebied. Op het programma staan Wim van de Donk (Commissaris van de Koning), Stavros Zouridis (Lid Onderzoeksraad voor de Veiligheid), Paul Frissen (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) en Bill van Mil (KWINK Groep), met als dagvoorzitter Harrie Timmermans (gemeentesecretaris gemeente Heusden).

De inloop van het symposium is tussen 18:45-19:15 en vindt plaats in Doloris (Spoorlaan 21).

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar juribeslustrum@magisterjft.nl!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 MAART 2020: CONGRES DORKNOPER

J.B.S.V. Dorknoper organiseert op vrijdag 6 maart 2020 haar jaarlijkse bestuurskundig congres. Dit jaar zal de dag in het teken staan van de ‘strijd’ tussen wetenschappelijk onderzoek en actoren als beleidsmakers en bestuur. Er zal vanuit verschillende invalshoeken gekeken worden naar de verhoudingen tussen de wetenschap en het beleid. Want wat doet een beleidsmaker als de samenleving de wetenschap niet gelooft? Of wat moet je als bestuurder doen met onzeker wetenschappelijk onderzoek? De titel luidt dan ook; Wetenschap versus beleid: Fake news of objectieve rechtvaardiging?

Verschillende sprekers zullen hun optiek omtrent dit onderwerp naar voren brengen. Allereerst zal de heer Hertogh, hoogleraar rechtssociologie aan de Rijksuniversiteit komen spreken over de integriteit van onderzoek. Daarna zal wethouder van de Gemeente Groningen, Inge Jongman, vertellen over hoe de gemeente omgaat met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek wanneer de resultaten over het algemeen niet worden geloofd. Tot slot zal de burgemeester van Groningen, Koen Schuiling, aan het woord zijn over onzekere resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en hoe daarmee om te gaan.

Daarnaast zijn er verschillende workshops waarin onder andere het WODC, de Provincie Groningen en Pro Facto verschillende kanten van deze discussie belichten.

Deze dag zal plaatsvinden van 10.00-16.15 met aansluitend een borrel in het Van Swinderenhuys te Groningen. Hierbij is een lunch inbegrepen. Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u via https://www.dorknoper.nl/congres meer informatie verkrijgen en tickets bestellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s2Member®