Op dinsdag 19 december zullen ongeveer 150 vrijwilligers, voornamelijk ambtenaren, zich voor het 7e jaar op rij inzetten voor Serious Request. In Apeldoorn, de stad waar dit jaar het Glazen Huis staat, buigen zij zich over maatschappelijke vraagstukken van overheidsorganisaties.

De vraagstukken die voor deze editie zijn ingediend:

 1. Gemeente Almere, "Laten we samen het verhaal van Burgerzaken vertellen"
 2. Gemeente Zutphen, "Energie-infrastructuur op bedrijventerrein De Mars klaar maken voor de toekomst"
 3. Gemeente Tilburg, "Opzetten MD traject in een netwerk organisatie"
 4. Provincie Zuid-Holland, "Campaigning"
 5. Gemeente Heerhugowaard, "Datalab"
 6. Gemeente Deventer, "Maak NME centrum de Ulebelt duurzaam toekomst bestendig"
 7. Provincie Fryslan, "Schijnconstructie / WAS"
 8. Sudwest Fryslan, "Beter inzetten onbenut potentieel bij eigen medewerkers"
 9. Gemeente Amsterdam, "Hoe kan de vertegenwoordigende, participatieve en signalerende rol voor de nieuw in te richten stadsdeelcommissie worden vormgegeven"
 10. VNG, "De 'bewoners' van het VNG-pand elkaar beter laten leren kennen"
 11. Gemeente Heerhugowaard, "HR ontwikkelcentrum"

De organisaties bieden minimaal € 5.000,- per vraagstuk, zodat er aan het eind van de dag voor het goede doel een mooi bedrag op een cheque kan worden uitgeschreven.

Dit jaar zijn de Serious Ambtenaren te gast bij de Gemeente Apeldoorn. Werkgebouw Apeldoorn Zuid, Aruba 4 in Apeldoorn zal die dag bijna uit z’n voegen barsten van alle actie. Van 9.00 uur tot 16.30 uur worden de opdrachten onder begeleiding en met de nodige inzet en plezier uitgewerkt en de resultaten en adviezen aan de opdrachtgevers gepitched en meegegeven. Verslagleggers maken per opdracht een (visueel) verslag. Bij de aftrap van de dag en bij het bekend maken van het eindbedrag zal een delegatie van het Rode Kruis aanwezig zijn. Om 17.30 uur is het totaalbedrag bekend en gaat de groep naar het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn om daar om 18.30 uur en masse de cheque aan te bieden.

De organisatie van Serious Ambtenaar is in handen van een groep enthousiaste professionals van vers chillende (overheids)organisaties. Ieder jaar haalt Serious Ambtenaar geld op voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar gaat de opbrengst naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. De organisatie heeft voor een slogan gekozen die daarbij aansluit. Met Serious Ambtenaar brengt samen maakt de organisatie duidelijk dat de actie kennis van ambtenaren samenbrengt om zo bij te dragen aan het samenbrengen van families.

Het initiatief Serious Ambtenaar ontstond bij de finale van de wedstrijd Jonge Ambtenaar van het Jaar in 2011 en was zo succesvol dat er de afgelopen jaren in totaal meer dan anderhalf miljoen euro is opgehaald voor het goede doel van 3FM Serious Request.

s2Member®