Hedzer Pathuis is de winnaar van de PD Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2017. Dat heeft juryvoorzitter Jantine Kriens vanavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de statenzaal van het Gouvernement van Limburg. Volgens de jury heeft Pathuis, projectmanager Stationsgebied van de gemeente Utrecht, met de recente aanbesteding van Wonderwoods in Utrecht iets nieuws laten zien: een breed en open opgezette tender waarbij gestuurd is op kwaliteit. Een plan dat bijdraagt aan gezond stedelijk leven. Wonderwoods omvat twee torens waarin plaats is om te wonen en te werken, en die er uitzien als een verticaal bos. Bovendien is hij iemand zonder pretenties, die ondertussen ongemerkt de regie voert over een aantal cruciale stedelijke projecten. De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar Ruud Meijer, gebiedsverbinder Waarderpolder bij de gemeente Haarlem. De derde plaats is voor Merit Clocquet, beleidsadviseur en programmamanager Techniekpact bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Maurice Hoekman, regisseur kerngericht werken en participatie bij de gemeente Nissewaard, is de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs. Hij heeft de meeste stemmen weten te verzamelen.

Waterschappen

Voor de Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar worden traditioneel vooral ambtenaren genomineerd die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies en rijksoverheid. Dit jaar lieten ook de waterschappen voor het eerst van zich horen. Helaas staan in de Top 12 geen ambtenaren die bij waterschappen werken. Asha Narain, uitgevend hoofdredacteur van Publiek Denken, roept de waterschappen dan ook op om volgend jaar meer werk te maken van het nomineren en stemmen.

Jury

De jury van de PD Top 100 Beste Ambtenaar 2017 wordt voorgezeten door Jantine Kriens, algemeen directeur van VNG. Verder hebben in de jury zitting Olav Welling (ministerie van BZK, directeur Ambtenaar en Organisatie), Hans Goedhart (voorzitter van de Kring van Provinciesecretarissen en secretaris van de provincie Utrecht), Jaap Uijlenbroek (directeur-generaal Belastingdienst), Arjan van Gils (gemeentesecretaris Amsterdam), Peter Reesink (ministerie van Defensie, hoofddirecteur Personeel), Eveline de Kruijk (secretaris-directeur van Waterschap Drents Overijsselse Delta) en de winnaar van vorig jaar Sabine Kern.

De Publiek Denken Top 100 Beste Ambtenaar is een initiatief van Publiek Denken, i.s.m. het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de provincie Limburg en PBLQ.

s2Member®