Wat?            Over frames, feiten en alternatieve feiten

Wanneer?    15 juni 2017

Hoe laat?     16:30 uur - 18:30 uur

Waar?          Universiteit Leiden/TU Delft, gebouw Wijnhaven (Turfmarkt 99)

In de huidige politieke cultuur lijkt het er vaak op dat frames het winnen van de feiten. Dat het oude Verlichtingsideaal ten grave is gedragen: we leven in onze bubble, er bestaan ‘alternatieve feiten’, beleid komt soms fact-free tot stand, wetenschappelijke inzichten worden soms afgedaan als slechts een mening.

Tijdens deze bijeenkomst proberen we deze ontwikkeling te duiden. Hans de Bruijn, hoogleraar aan de TU Delft, houdt een korte beschouwing over ‘frames en feiten’. Daarna vindt er een gesprek plaats tussen Lodewijk Dros, journalist bij Trouw, Ivar Nijhuis, directeur Communicatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en Hans de Bruijn.

 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 15 juni van 16.30 tot 18.30 uur in Den Haag bij Universiteit Leiden/TU Delft, campus Den Haag, gebouw Wijnhaven (Turfmarkt 99).

Aanmelden

Entree is gratis, inschrijven kan via EventBrite.

Aanmelden