De studieverenigingen die aangesloten zijn bij het Landelijk Overlegorgaan Bestuurskunde-verenigingen hebben de komende maanden verschillende interessante activiteiten op de agenda staan. In het verband met de verkiezingen op 15 maart 2017 hebben alle activiteiten de verkiezingen als onderwerp.

27 februari (B.I.L.): Leids debat

Maandag 27 februari vindt van 20:00 tot 22:30 uur (inloop 19:30 uur) het traditionele Leidsch Debat plaats in de Marekerk.

Er zullen hier dertien (!) (aspirant-)kamerleden met elkaar in debat gaan over verschillende onderwerpen. Dit is voor studenten de ideale mogelijkheid om twee weken voor de verkiezingen inzicht te krijgen in de standpunten van de verschillende politieke partijen. Er zullen verschillende kleine interactieve debatten plaatsvinden, onder leiding van politiek journalist Fons Lambie (RTL). De verschillende studieverenigingen hebben sprekers (op een hoge plek op de lijst) gestrikt van VVD, PvdA, CDA (Mona Keijzer, nummer 2), D66, GroenLinks, SP, ChristenUnie, SGP, Partij voor de Dieren, VNL, Forum voor Democratie, 50PLUS, Denk.

Voor meer informatie, zie de website van de B.I.L.

15 maart (sv Perikles): Flitscollege

Op 15 maart organiseert Perikles een verkiezingsnacht waarbij flitscolleges zullen worden georganiseerd en de leden met elkaar kunnen praten en borrelen over de verkiezingen. Daarnaast wordt er een module georganiseerd in het 2e studiejaar bij het vak Beleid, Rationaliteit en Macht. De speechschrijver van Mark Rutte zal hier bij betrokken zijn. Deze module zal ongeveer 3 weken voor de verkiezingen starten.

Voor meer informatie, zie de website van Perikles.