Plein 7 biedt een bestuurskundig perspectief op (inter)nationale politieke en bestuurlijke ontwikkelingen. We brengen inzichten uit de wetenschap naar de politiek-bestuurlijke praktijk. Daarbij gaan we zowel in op de actualiteit, maar we kijken ook verder door te reflecteren op grotere governance vraagstukken en beleidskwesties.

Met Plein 7 willen we niet zomaar een uitwisseling tussen wetenschap en praktijk realiseren. We willen juist de meerwaarde laten zien om dit met meerdere wetenschappers gezamenlijk te doen. Zoals de functie van een plein van oudsher was en nog altijd is: ontmoeting en uitwisseling in het openbaar. Het getal 7 weerspiegelt afwisselend ‘verbond’,  ‘eenheid’,  ‘reflectie’ en ‘geheel’ in diverse levensbeschouwing en filosofieën. Door dit gezamenlijk te doen en onze expertises naast elkaar te zetten, stimuleren we inspirerende blikwisselingen en nieuwe inzichten.  En niemand kan het nut hiervan beter typeren dan Albert Einstein: We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. Voor het reilen en zeilen van het openbaar bestuur leveren we met dit blog daar graag aan bijdrage aan. Tot ziens op Plein 7!

De bloggers van Plein 7

s2Member®